De jeugddienst van de stad Herentals organiseerde een keuring van kooktoestellen. Heel wat jeugdverenigingen nemen die de volgende 2 maanden mee op kamp.

Bij de controle vielen de meeste kooktoestellen door de mand. De vertegenwoordiger van het OCB (controleorganisme voor wettelijke en kwalitatieve veiligheidscontroles) had maar één oogopslag nodig om te zien dat keuren weinig zin had. 

De meesten konden geen goed attest krijgen.

Het voornaamste probleem waren de flexibele slangen tussen de gasfles en het kooktoeste. Die mogen maximaal vijf jaar oud zijn.
De juegdverenigingen snelden naar een gespecialiseerde winkel om slangen aan te kopen, soms 30m ineens.

Schepen Jan Bertels : 'Brandveiligheid is een belangrijk thema, iedereen is het daarover eens. Het fonds Herentalse Jeugdlokalen en de gemeente nemen ter bevordering van de brandveiligheid allerlei initiatieven  (subsidies voor werken ter verbetering van de brandveiligheid of voor  aankopen hiertoe) ten voordele van de jeugdverenigingen.'

Een gratis keuring van (gas)toestellen die door de verenigingen gebruikt
worden voor allerlei activiteiten en ook meestal mee op kamp gaan, is er een van.  De kost van deze keuring werd ten laste genomen door het fonds.